Veel gestelde vragen

OPDRACHTGEVERSzie ook document FAQ Opdrachtgevers)

Zijn er kosten verbonden aan het registreren op Flexbook?
Nee, het registreren is vrijblijvend en gratis

Wat zijn de kosten voor het inhuren van medewerkers via Flexbook?
Flexbook hanteert een factor over het aangegeven brutoloon: 
Inlenersbeloning: de bij de inlener geldende of wettelijk verplichte beloningsregeling of CAO, hier vallen de volgende componenten onder:

 • Het bruto loon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld
 • ATV / ADV
 • Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren
 • Initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald
 • Onkostenvergoedingen
 • Periodieken

Voorbeeld: brutoloon x factor = tarief 

Als er geen geschikte Flexwerker tussen de beschikbare profielen staat, ben ik dan verplicht een keuze te maken?
Nee, vooralsnog zijn is het plaatsen en kiezen van een flexwerker vrijblijvend.

Mag ik de flexwerker een aanbod doen om zelf in dienst te nemen?
Nee, dat is, volgens onze Algemene Voorwaarden, niet mogelijk. Zoals dat ook bij andere reguliere uitzendbureaus van toepassing is, geldt dit ook voor de dienstverlening van Flexbook.
Uiteraard zijn er wel afspraken te maken over constructies.

Payrollen van eigen medewerkers, is dat ook bij Flexbook mogelijk?
Ja, Flexbook biedt ook de service om uw eigen personeel bij Flexbook te laten payrollen.
Vraag naar de voorwaarden, info@flexbook.nl

Staat uw vraag er niet tussen?
Mocht je vraag niet in deze lijst voorkomen, stuur dan een mailtje naar info@flexbook.nl of bel tijdens kantooruren naar 085 486 6352 

------------------------------------------------------------------------------------------

FLEXWERKERS: (zie ook document FAQ Flexwerkers)

Wat ga ik verdienen?
Bij elke oproep staat duidelijk wat jij per uur gaat verdienen. Het getoonde brutoloon per uur is excl. vakantiedagen, reserveringen en vakantietoeslag (+/- 23%)

Wanneer krijg ik mijn salaris?
Laten we eerlijk zijn, snel je geld krijgen voor het werk dat je hebt gedaan is wel zo fijn. Nadat jij jouw uren op de app hebt ingevuld bieden wij deze ter goedkeuring aan bij de opdrachtgever. Wanneer deze de door jou gewerkte uren goedkeurt, betalen wij je binnen 7 werkdagen uit. Je salaris wordt overgemaakt naar het rekeningnummer dat je bij ons hebt opgegeven.

Ik ben ziek en kan niet werken, wat nu?
Het kan iedereen overkomen dat hij of zij ziek is of door onvoorziene reden niet kan komen werken. Dat is vervelend voor jou en heeft natuurlijk gevolgen voor de opdrachtgever. Als Flexbook hechten wij er enorm veel waarde aan dat je ons zo snel mogelijk op de hoogte brengt. 

Afmeld-procedure:

 1. Bij ziekte of andere dringende redenen, meldt je dat zo spoedig mogelijk. Bel de opdrachtgever(s) waar je zou gaan werken. Contactgegevens staan in de app of in je dashboard op www.flexbook.nl.
 2. Daarna bel je Flexbook:
  - Doordeweeks: 085 4866352

 3. Geef dan ook gelijk aan of er meerdere oproepen zijn waarvoor je bent uitgekozen die je waarschijnlijk niet kan invullen. 
 4. Vanaf de 1e ziektedag zal een verzuimregisseur (Arbo) contact opnemen met je.

Dus hoe sneller wij weten dat je verhinderd bent om te komen werken, des te sneller wij samen met de opdrachtgever adequaat een oplossing kunnen bedenken!

Waarom krijg ik een review na elke keer dat ik heb gewerkt?
Flexbook vindt transparantie erg belangrijk. Onze opdrachtgevers vinden het prettig om vooraf te weten wie er komt werken. Een manier om inzicht te geven in jouw kwaliteiten is om dit simpelweg te vragen aan onze opdrachtgevers. Op deze manier bouw je een online CV op waarbij jij zelf en de opdrachtgevers kunnen zien hoe goed jij bent in je werk. Vraag daarom ook aan de opdrachtgever om jouw werk te beoordelen want het helpt je om voor een volgende opdracht te worden geselecteerd.

Op basis van welke criteria wordt ik beoordeeld?
Het is eigenlijk heel simpel. Wij vragen de opdrachtgever om 1 vraag te beantwoorden en die luidt: “Zou u de flexwerker aan een collega opdrachtgever aanbevelen?". Dit heet de Net Promotor Score. De Net Promoter Score, of kortweg NPS®, meet in welke mate klanten het bedrijf aan zouden bevelen aan hun omgeving. Het concept is in het begin van de 21ste eeuw ontwikkeld door Satmetrix, Bain & Company, en Fred Reichheld. Het begrip werd in eerste instantie populair door het boek 'De ultieme vraag' van Fred Reichheld en is sindsdien omarmd door toonaangevende wereldwijd opererende bedrijven als de standaard voor het meten en verbeteren van klantenloyaliteit. Wij hebben deze manier van meten toegepast voor het beoordelen van jou als flexwerker.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Klik dan op deze link: Wachtwoord vergeten? Vervolgens verschijnt er een invulveld waar je je emailadres moet invullen waarna wij jou je een e-mail om je wachtwoord te kunnen resetten.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Mocht je niet meer ingeschreven willen staan bij Flexbook dan kan je dit zelf via je eigen account doen. Log in op Flexbook, ga naar je profiel instellingen en klik op VERWIJDEREN ACCOUNT onderin.

Mocht dit niet lukken, laat ons dit weten door te mailen naar info@flexbook.nl en wij zullen er voor zorgen dat jouw account wordt verwijderd.

Wat is het verschil tussen Flexbook en andere uitzendbureaus?
Bij Flexbook zetten wij jou als flexwerker centraal. Jij bepaalt zelf waar en wanneer je gaat werken en hebt door onze handige app op elk moment van de dag toegang tot het aanbod van oproepen van onze opdrachtgevers. Jij bepaalt, en dat is wel zo fijn vinden wij.

Overigens biedt Flexbook dezelfde zekerheden als een “normaal" uitzendbureau. Wij zijn lid van de NBBU (www.nbbu.nl) en aangesloten bij het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens, www.cbpweb.nl). Wij zijn NEN 4400-1 gecertificeerd en hebben het SNA keurmerk (Stichting Normering Arbeid).

Zijn er kosten verbonden aan Flexbook?
Nee, Flexbook is voor jou gratis!

Staat jouw vraag er niet tussen?
Mocht je vraag niet in deze lijst voorkomen, stuur dan een mailtje naar info@flexbook.nl of bel tijdens kantooruren naar 085 486 6352